Pojavitev kontrakt bridža na spletnih platformah

Kontraktni bridž se je začel pojavljati na spletnih platformah v 90. letih prejšnjega stoletja, ko je internet postal bolj dostopen širši javnosti. Ena izmed prvih spletnih platform, ki je omogočala igranje bridža, je bila Bridge Base Online (BBO), ustanovljena leta 2001. BBO je postala ena najbolj priljubljenih platform za igranje bridža na spletu, saj je omogočala tako igranje z drugimi igralci kot tudi proti računalniško vodenim nasprotnikom.

Poleg BBO so se v poznih 90. letih in zgodnjih 2000-ih pojavile tudi druge spletne platforme, kot so OKbridge (ustanovljena leta 1990), ki je bila ena prvih spletnih bridž platform, ter kasneje različne aplikacije in spletne strani, ki so omogočale igranje bridža med igralci po vsem svetu.

Spletni bridž je sčasoma postal zelo priljubljen, saj omogoča enostavno igranje z ljudmi iz različnih držav, učenje igre, ter sodelovanje na spletnih turnirjih. Danes je na voljo veliko platform in aplikacij, ki omogočajo igranje kontraktnega bridža na spletu, in je dostopen tako začetnikom kot profesionalcem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja