MP točke v %

Na Funbridge ste uvrščeni glede na rezultate iger, ki so ocenjeni bodisi z uporabo MP točkovanja (izraženo v odstotkih) bodisi IMP točkovanja (izraženo v točkah, IMP so Mednarodne točke ujemanja), odvisno od vrste turnirja. Na splošno uporabljamo naslednja sistema točkovanja.

MP točkovanje je namenjeno turnirjem, kjer veliko število igralcev igra iste igre in cilj je doseči boljši rezultat od drugih igralcev.
IMP točkovanje se uporablja predvsem za ekipne turnirje, kjer je cilj doseči čim večjo razliko v primerjavi z drugimi igralci.

Funbridge je spletna platforma za igranje bridgea, priljubljene kartne igre. Na tej platformi so igralci razvrščeni glede na rezultate iger, ki jih igrajo. Ena izmed metod za ocenjevanje teh rezultatov je uporaba MP točkovanja, kar pomeni “matchpoints” ali točkovanje v parih.

MP Točkovanje (Matchpoints)

V sistemu MP točkovanja se vsak igralec ali par primerja z drugimi igralci ali pari, ki so igrali iste roke (iste razdelitve kart). Točkovanje poteka na naslednji način:

  1. Primerjava Rezultatov: Po vsaki odigrani igri se rezultat vsakega para primerja z rezultati vseh ostalih parov, ki so igrali isto roko.
  2. Dodelitev Točk: Za vsak boljši rezultat v primerjavi z drugimi pari prejme par 1 MP točko. Če par doseže enak rezultat kot drugi par, prejmejo polovico MP točke.
  3. Izračun Odstotkov: Na koncu se skupno število MP točk pretvori v odstotek. To se stori tako, da se število doseženih MP točk deli s številom možnih MP točk in pomnoži s 100.

Primer

Recimo, da je določena roka igrana 10-krat:

  • Če par doseže najboljši rezultat v vseh 10 igrah, prejmejo 9 MP točk za vsako igro (ker so premagali 9 drugih parov), kar je skupaj 90 MP točk.
  • Če je skupno možno število MP točk za to roko 90, potem bi ta par dosegel 100% (90/90*100).
  • Če drug par doseže rezultat, ki je boljši od 6 drugih parov, in je enak kot 3 pari, bodo prejeli (6 + 3/2) * 10 = 75 MP točk. Njihov odstotek bi bil 75/90*100, kar je približno 83.33%.

Uvrstitve na Funbridge

Na Funbridge platformi so uvrstitve igralcev določene glede na te odstotke, dosežene skozi določeno število iger. Večji kot je odstotek, boljša je uvrstitev igralca ali para. Tako igralci tekmujejo za čim višje odstotke v posameznih igrah in v celotnem turnirju, kar vpliva na njihovo skupno uvrstitev na lestvici Funbridge.

MP točke v %

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja