Uporabne tabele pri Bridžu

Pri igranju bridža se pogosto uporabljajo različne tabele in grafikoni, ki pomagajo igralcem pri razumevanju in igranju igre. Tukaj je nekaj tabel, ki so pogosto v pomoč:

  1. Tabela točkovanja (Scoring Table): Ta tabela prikazuje, kako se točkujejo različne igre, vključno s partijami, nadigravanji, podrtimi igrami itd.
  2. Tabela vrednosti kart (Point Count Table): Ta tabela prikazuje vrednost posameznih kart v barvah (npr. as = 4 točke, kralj = 3 točke, dama = 2 točki, fant = 1 točka) in pomaga pri ocenjevanju moči roke.
  3. Tabela ocen roke (Hand Evaluation Table): Tabela za ocenjevanje roke glede na število visokih kart in dolžino barv. Ta vključuje tudi metode, kot sta Milton Workov točkovni sistem in Losing Trick Count.
  4. Distribucijska tabela (Distribution Table): Ta tabela prikazuje, kako so karte običajno razdeljene med igralce (npr. najpogostejše razdelitve 4-4-3-2, 5-3-3-2 itd.).
  5. Tabela signalizacije (Signaling Table): Tabela, ki prikazuje dogovorjene signale med partnerjema, kot so signaliziranje števila kart v določeni barvi ali preferenc za določeno barvo.
  6. Tabela odpiranj (Opening Bids Table): Ta tabela prikazuje, katere kombinacije kart se običajno odpirajo in s kakšno oznako (npr. odpiranje 1 pik, 1 BA, 2 karo itd.).
  7. Tabela odzivov (Responses Table): Tabela, ki prikazuje, kako odgovarjati na partnerjevo odprtje, odvisno od moči in oblike vaše roke.
  8. Tabela prejemov (Takeout Doubles Table): Tabela, ki prikazuje, kdaj in kako uporabiti takeout double in kakšni naj bodo odzivi nanj.
  9. Tabela rebidov (Rebids Table): Tabela, ki prikazuje, kako ponovno licitirati po prvem odgovoru partnerju, odvisno od nadaljnjih informacij in moči roke.
  10. Tabela konvencij (Conventions Table): Tabela različnih konvencij, ki se uporabljajo v bridžu, kot so Stayman, Blackwood, Jacoby Transfer, in drugi.

Te tabele so lahko v različnih oblikah, od natisnjenih kartic do digitalnih aplikacij, in so ključne za boljše razumevanje in igranje bridža.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja